Ιστολόγιο - Blog

3 Σχεδιαστικά λάθη που οδηγούν σε μείωση επισκεψημότητας

1) Be Responsive
Έχετε ήδη site και δεν έχετε προσαρμοστεί στα ελάχιστα σημερινά δεδομένα; Το λιγότερο που έχετε να κάνετε για να είναι να κάνετε το site σας Responsive το οποίο σημαίνει οτι όταν τα άτομα προβάλλουν την ιστοσελίδα σας απο Η/Υ, smartphone ή tablet, όλο το site θα προσαρμόζεται με την εκάστοτε οθόνη. (Τί είναι το Responsive Design)

Μερικά στατιστικά το 94% των χρηστών ανέφερε οτι τα μη ελκυστικά και μη responsive sites είναι ο λόγος που θα εγκαταλείψουν μία σελίδα. Το 48% θεωρεί οτι είναι ο νούμερο 1 παράγοντας για την αξιοποιστία μιας επιχείρησης. Επιπλέον το 40% των χρηστών θα εγκαταλείψει μία ιστοσελίδα που διαρκεί περισσότερα απο 4secs για να "φορτώσει" και το 38% θα σταματήσει να ασχολείται με μία ιστοσελίδα εαν δεν έχει ελκυστική διάταξη. Έτσι εαν θέλετε να φέρετε την επιχείρησή σας στην κορφυφή θα πρέπει το site σας να είναι ελκυστικό, με σωστή διάταξη, αλλά και Responsive.

Διαβάστε περισσότερα: 3 Σχεδιαστικά λάθη που οδηγούν σε μείωση επισκεψημότητας

Η Google χαρακτηρίζει τα HTTP sites ‘not secure’

Blogimages Googlesecure

Εδώ και καιρό τα SSL πιστοποιητικά είναι απολύτως απαραίτητα, τόσο για την ασφάλεια των επισκεπτών/ πελατών του site σου, όσο και για το SEO σου. Αυτή η πληροφορία είχε προκύψει από επίσημη ανακοίνωση της Google το 2014, όπου επισήμανε ότι το HTTPS αποτελεί κριτήριο κατάταξης για τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Διαβάστε περισσότερα: Η Google χαρακτηρίζει τα HTTP sites ‘not secure’

Τι είναι το SSL;

Τo SSL πιστοποιεί την ταυτότητά σου κατόπιν ελέγχων & προστατεύει τα δεδομένα των πελατών σου με ένα επίπεδο ισχυρής κρυπτογράφησης.
Όταν το website σου καλύπτεται από ένα SSL Certificate, οι πελάτες σου είναι ήσυχοι πως η ιστοσελίδα σου ανήκει και είναι νόμιμη και τα δεδομένα τους (προσωπικά στοιχεία, κωδικοί, πιστωτική κάρτα) δε θα υποκλαπούν.

Διαβάστε περισσότερα: Τι είναι το SSL;

Δωρεάν Antivirus

Aν ψάχνετε ένα δωρεάν, free antivirus, υπάρχει μια μεγάάάλη ποικιλία από δωρεάν επιλογές.
Οι παρακάτω εκδόσεις antivirus διατίθενται δωρεάν, ενώ για πληρέστερη προστασία και έλεγχο μπορείτε να δοκιμάσετε ή να αγοράσετε μια από τις πλήρεις εκδόσεις τους. 

Διαβάστε περισσότερα: Δωρεάν Antivirus

Ρύθμιση Email σε iphone

H ρύθμιση του email στο iPhone σας, είναι ιδιαίτερα απλή. Oδηγίες για iOS 6 και για iOS 7.

Oδηγίες για συσκευές με iOS 6

Πρώτα φτιάξτε τον email λογαριασμό σας.

Πατήστε στο “Ρυθμίσεις” (στην Αγγλική έκδοση θα το βρείτε σαν Settings) στην κεντρική οθόνη του iPhone και στην συνέχεια επιλέξτε “Mail, επαφές, ημερολόγια” (Mail, Contacts, Calendars).

Διαβάστε περισσότερα: Ρύθμιση Email σε iphone

Responsive Design

rwdΤο Responsive Design πήρε την ονομασία του από την λέξη "Respond" και σημαίνει ότι μια ιστοσελίδα προσαρμόζεται δυναμικά και «on the fly» (δηλαδή άμεσα) σε κάθε διάσταση και προσανατολισμό (orientation) οθόνης.

Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος πλοηγηθεί σε μια ιστοσελίδα η οποία είναι Responsive, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα ένα smartphone, η ιστοσελίδα θα διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χρειάζεται ο χρήστης να κάνει μεγέθυνση ή να κάνει πλάγιο σκρολ για να διαβάσει με ευκολία το περιεχόμενο της.

Με την χρήση του Responsive Design μια ιστοσελίδα μπορεί να λειτουργεί και σαν web application όταν ανοιχτεί από μια φορητή συσκευή όπως (iPhone, iPad, Android, Blackberry etc.). Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό καθώς τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια ραγδαία αύξηση της περιήγησης στο διαδίκτυο από κινητές συσκευές.

Διαβάστε περισσότερα: Responsive Design

Οδηγίες για ασφαλή χρήση των υπηρεσιών e-banking

Οι τράπεζες φροντίζουν συνεχώς για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στις ηλεκτρονικές τους υπηρεσίες. Ωστόσο, για την ασφάλεια στις συναλλαγές σας απαιτείται και η δική σας συμβολή.
Σε κάθε περίπτωση, εάν υποπτευθείτε ή αντιληφθείτε οποιαδήποτε φυσική ή ηλεκτρονική προσπάθεια υποκλοπής των κωδικών σας ενημερώστε αμέσως την τράπεζά σας μέσω e-mail ή τηλεφωνικώς.
Επιπλέον, μπορείτε να απενεργοποιείστε τη συνδρομή σας είτε μέσω της αντίστοιχης επιλογής διαχειρίσεως κωδικών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών είτε επικοινωνώντας με την τράπεζα.

Διαβάστε περισσότερα: Οδηγίες για ασφαλή χρήση των υπηρεσιών e-banking

Περισσότερα Άρθρα...

  1. CSS3
  2. HTML5
  3. JavaScript

Facebook