fbpx

διαδικτυακή παρουσία

Δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό να διατηρήσετε μια διαδικτυακή παρουσία για την επιχείρησή σας. Παρ' όλα αυτά, σχεδόν οι μισές από τις μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα δεν διαθέτουν website ή e-shop, πόσο μάλλον επαγγελματικό προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, instagram, tiktok). Είναι μια τρομακτική ιδέα για πολλούς ανθρώπους, αλλά δεν χρειάζεται να διαθέτετε μεγάλη γνώση της τεχνολογίας ή να ξοδέψετε πολλά χρήματα, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Είναι πλέον απίστευτα εύκολο και προσιτό να δημιουργήσετε το δικό σας εξατομικευμένο χώρο στο διαδίκτυο.

Δεν έχει σημασία τι μέγεθος έχει η επιχείρησή σας, τι πουλάτε ή πού εδρεύετε, η παρουσία στο διαδίκτυο είναι απαραίτητη και σχετική. Μπορεί να μην ήταν στο παρελθόν, αλλά είναι τώρα, οπότε μην μείνετε πίσω και μην παρεμποδίσετε τις πιθανότητες συνεχούς επιτυχίας σας. Με λίγο προγραμματισμό και προσπάθεια, θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τα αποτελέσματα.

   
 Αυξημένη ορατότητα


Χωρίς διαδικτυακή παρουσία, βασίζεστε στην επισκεψιμότητα στο φυσικό κατάστημα και στη φήμη από στόμα σε στόμα. Αυτό μπορεί να σας εξυπηρετεί για λίγο καιρό, αλλά σκεφτείτε πόσο πιο επιτυχημένη θα μπορούσε να είναι η επιχείρησή σας αν οι άνθρωποι μπορούσαν να βρουν την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο. Ίσως κάποιος είναι νέος στην περιοχή, ή ψάχνει τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσει ή να επισκεφθεί το κατάστημά σας, ή ψάχνει για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που παρέχετε - αλλά όχι, δεν μπορεί να σας βρει στο διαδίκτυο! Οι πιθανότητες είναι ότι θα πάει αλλού, επειδή η επιχείρησή σας δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα της αναζήτησής τους. Δεν μπορούν να σας δουν, άρα δεν υπάρχετε γι' αυτούς. 

Δέσμευση πελατών


Εκτός από το προφανές όφελος του να μπορούν οι άνθρωποι να βρίσκουν τα στοιχεία επικοινωνίας και το κατάστημά σας στο διαδίκτυο, η παρουσία στο διαδίκτυο θα σας επιτρέψει να οικοδομήσετε πολύτιμες και διαρκείς σχέσεις με νέους και υπάρχοντες πελάτες. Με την επαφή μαζί τους μέσω ενός ιστολογίου ή/και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να προωθήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, να αποδείξετε τις γνώσεις και την εμπειρία σας και να δημιουργήσετε μια αξιόπιστη φήμη ως επιχείρηση που ενδιαφέρεται για τους πελάτες της.

Όταν ασχολείστε με τους πελάτες και τους κάνετε να αισθάνονται ότι τους εκτιμάτε, δημιουργείτε αξέχαστες και θετικές εμπειρίες που θα επηρεάσουν τη μελλοντική αγοραστική τους συμπεριφορά. Εάν έχουν μια ευνοϊκή εντύπωση για την επιχείρησή σας, είναι πιο πιθανό να επιστρέψουν και ίσως ακόμη και να συστήσουν την επιχείρησή σας σε φίλους, συγγενείς και γνωστούς.

Αυξημένο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα


Με ένα τόσο μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων να απουσιάζει από την ηλεκτρονική παρουσία, ένας δικτυακός τόπος και ένα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα σας διαφοροποιήσουν από τον ανταγωνισμό, θα ενισχύσουν την αξιοπιστία και την επαγγελματική σας εικόνα και θα σας επιτρέψουν να ανταγωνίζεστε επί ίσους όρους με παρόμοιες επιχειρήσεις που έχουν ήδη διαδικτυακή παρουσία.

Ως επιχείρηση λιανικής πώλησης, θα μπορούσατε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσφέρετε αγορές μέσω ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Αυτό θα επέτρεπε στους πελάτες που ζουν εκτός περιοχής ή δεν μπορούν με άλλο τρόπο να επισκεφθούν το κατάστημά σας να αγοράσουν online. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσατε να αυξήσετε σημαντικά τις πωλήσεις σας, να δημιουργήσετε μια πιστή πελατειακή βάση και να βελτιώσετε τις πιθανότητες μακροπρόθεσμης επιτυχίας σας.

Δημιουργία νέων επιχειρήσεων


Η διαδικτυακή προβολή είναι ένα σπουδαίο εργαλείο μάρκετινγκ που θα σας βοηθήσει να προωθήσετε τα εμπορεύματά σας σε ένα ευρύτερο κοινό. Αυτό θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε περισσότερες επιχειρήσεις σε άλλες πόλεις, κωμοπόλεις και πολιτείες, να οικοδομήσετε αναγνωρισιμότητα του brand σας και να αυξήσετε την πελατειακή σας βάση. Η προφορική επικοινωνία είναι αποτελεσματική μόνο σε περιορισμένο βαθμό, οπότε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορείτε να προσεγγίσετε, τόσο περισσότερα μπορείτε να πουλήσετε. Αν οι υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας απευθύνονται μόνο σε μια εξειδικευμένη αγορά ή αν πουλάτε μόνο ένα είδος προϊόντος ή υπηρεσίας, η μεγαλύτερη γεωγραφική εμβέλεια θα είναι απίστευτα επωφελής για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα.

Οικοδομήστε εμπιστοσύνη και κύρος


Η παρουσία στο διαδίκτυο νομιμοποιεί μια επιχείρηση και δημιουργεί την εντύπωση σταθερότητας. Σε γενικές γραμμές, το διαδίκτυο είναι το πρώτο μέρος όπου οι άνθρωποι αναζητούν πληροφορίες για ένα προϊόν ή μια επιχείρηση. Οι άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να εμπιστευτούν - και επομένως να δώσουν τα χρήματά τους - μια επιχείρηση που έχει καταβάλει προσπάθεια να δημιουργήσει και να διατηρήσει μια ειδική παρουσία στο διαδίκτυο, ειδικά αν πρόκειται για μια επιχείρηση που δεν έχουν ακούσει ποτέ.

Η διαδικτυακή προβολή επιτρέπει στους ανθρώπους να ανακαλύψουν ή/και να ερευνήσουν μια συγκεκριμένη επιχείρηση - τι πουλάει, πού εδρεύει, ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν, πόσο εδραιωμένη είναι, τι πιστεύουν οι άλλοι πελάτες κ.λπ. Με έναν ιστότοπο και παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε πραγματικά να πουλήσετε τον εαυτό σας σε ένα ευρύτερο κοινό, να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη και να αποδείξετε ακριβώς γιατί η επιχείρησή σας είναι τόσο σπουδαία.

 

Μάθετε περισσότερα για την κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστημάτος..

Facebook

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από την InfonetGroup με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε. Όροι Χρήσης - ΠΠΔ