fbpx

ψηφιακό μάρκετινγκ

Ο σύγχρονος κόσμος γύρω μας έχει προσφέρει νέους τρόπους να ζούμε και να εξερευνούμε τη ζωή μας. Όχι μόνο όσον αφορά την τεχνολογία, αλλά και βοηθώντας τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, όσο μικροί ή μεγάλοι κι αν είναι, να προσεγγίσουν το κοινό τους πιο αποτελεσματικά και να μας κρατήσουν ενήμερους για τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι μάρκετινγκ έχουν αντικατασταθεί από το ψηφιακό μάρκετινγκ για να βοηθήσουν την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί και να κλιμακωθεί. Οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να εργάζονται σκληρότερα και να επενδύουν περισσότερο στις μέρες μας στη στρατηγική μάρκετινγκ για να επωφεληθούν τελικά από τα σχέδια του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Το μέλλον του ψηφιακού μάρκετινγκ επικεντρώνεται ενεργά στην ταχέως αναπτυσσόμενη και κερδοφόρα διαδικτυακή αγορά και το κοινό της. Υπάρχουν πιο ισχυρά εργαλεία και σχέδια διαθέσιμα για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο, ώστε να συνδεθείτε με νέους και δυνητικούς πελάτες στο διαδίκτυο, να δημιουργήσετε leads και να πουλήσετε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας πιο αποτελεσματικά.

 

Πώς το ψηφιακό μάρκετινγκ βοηθά την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί;

Παρακάτω συζητήσαμε και αναφέραμε διάφορες πρακτικές και λόγους για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ψηφιακό μάρκετινγκ και να βελτιώσετε την προβολή της μάρκας σας, να αποκτήσετε νέους πελάτες και leads στο διαδίκτυο με μεγαλύτερη συνέπεια.

1. Οικονομικό και αποτελεσματικότερο από τις παραδοσιακές μεθόδους μάρκετινγκ

Οι πληρωμένες διαφημίσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στο ψηφιακό μάρκετινγκ και στον τρόπο με τον οποίο βοηθά τις επιχειρήσεις να επιτύχουν τους στόχους τους. Οι παραδοσιακές μέθοδοι μάρκετινγκ που αφορούσαν μέσα όπως η τηλεόραση και τα έντυπα μέσα, που κάποτε κυριαρχούσαν στο μάρκετινγκ, ήταν βαριές στην τσέπη και μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούσαν να τις αξιοποιήσουν. Εδώ είναι που το ψηφιακό μάρκετινγκ έχει ανεβάσει τον πήχη της κερδοφόρας απόδοσης των επενδύσεων των επιχειρήσεων.

Το ψηφιακό μάρκετινγκ προσφέρει αλγορίθμους και αναλυτικές μετρήσεις για την εκτέλεση βέλτιστων επιδόσεων, ενώ τα παραδοσιακά μέσα ήταν κάπως λιγότερο ακριβή. Αυτό είναι που διαχωρίζει το ψηφιακό μάρκετινγκ από τις βαρύτατες σε κόστος μεθόδους που αναφέρθηκαν παραπάνω και το καθιστά διαθέσιμο σε επιχειρήσεις με μικρούς προϋπολογισμούς.

Υπάρχουν διαδικτυακά εργαλεία όπως το Google Analytics που μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε την αξία των προσπαθειών μάρκετινγκ και να σας βοηθήσουν να μετρήσετε πόσο αποτελεσματικές είναι οι στρατηγικές μάρκετινγκ που εφαρμόζετε.

2. Χτίζει το όνομα της μάρκας σας

Είτε είστε ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης είτε είστε ένας μεγάλος οργανισμός, τα εργαλεία ψηφιακού μάρκετινγκ, και οι λύσεις μπορούν να βοηθήσουν κάθε επιχείρηση να χτίσει ένα υγιές και αξιόπιστο brand name. Παράγοντες όπως η επένδυση σε καλό γραφιστικό σχεδιασμό για το λογότυπο της εταιρείας, ένα πιασάρικο σλόγκαν ή ένα σλόγκαν μπορούν να βοηθήσουν τρομερά την επιχείρηση στο να το διατηρήσει στο μυαλό του στοχευόμενου κοινού της.

Οι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι πελάτες θα μοιραστούν σίγουρα τις εμπειρίες τους με άλλους και αυτό θα ανοίξει ευκαιρίες για πιθανούς νέους πελάτες και μεγαλύτερες αγορές για την εταιρεία σας.

3. Δημιουργία καλύτερων εσόδων

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήγαγε η Google σχετικά με τα έσοδα από το ψηφιακό μάρκετινγκ, διαπιστώθηκε ότι οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις που προσαρμόστηκαν στις πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ έχουν 2,8 φορές μεγαλύτερη αύξηση στη δημιουργία εσόδων. Οι οργανισμοί που χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τις στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ έχουν 3,3 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αυξήσουν το εργατικό δυναμικό τους καθώς και τα έσοδά τους.

Διαφορετικά από τα παραδοσιακά κανάλια μάρκετινγκ για τη δημιουργία εσόδων, η απόκτηση ενός αποτελεσματικού σχεδίου ψηφιακού μάρκετινγκ για την επιχείρησή σας θα οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά μετατροπής, τα οποία θα βοηθήσουν τελικά την επιχείρησή σας να κερδίσει υψηλότερα έσοδα.

4. Κατατάξεις αναζήτησης για δυνητικές προσβάσεις

Στις μέρες μας, σχεδόν όλοι προτιμούν να αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες μόνο online. Οι μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, μπορούν να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε ένα νέο κοινό μέσω μιας καλύτερης κατάταξης του ιστότοπού σας. Χωρίς μια εξέχουσα κατάταξη αναζήτησης, είναι πιθανό να χάσετε νέους και πιστούς πελάτες.

Οι πρακτικές ψηφιακού μάρκετινγκ επιτρέπουν στην επιχείρησή σας να αυξήσει τις πωλήσεις της εκθετικά, καθιστώντας την πιο ορατή και προσιτή σε περισσότερους καταναλωτές που ήδη αναζητούν το προϊόν και τις υπηρεσίες στη θέση σας.

Είναι αρκετά εύκολο να κατανοήσετε πώς το ψηφιακό μάρκετινγκ μπορεί να κάνει καλό στην κατάταξη του ιστοτόπου σας στις μηχανές αναζήτησης και να σας επιτρέψει να επιτύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

5. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δυνητικές προσβάσεις

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα διαδραματίσουν μεγάλο ρόλο στην επιχείρησή σας, καθώς αποτελούν ήδη εξέχον μέρος της κανονικής μας ζωής. Είναι η καλύτερη πλατφόρμα που μπορείτε να αξιοποιήσετε με τη σωστή στρατηγική διαδικτυακού μάρκετινγκ για να οδηγήσετε σε νέους πελάτες για την επιχείρησή σας.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθιστούν εύκολη την επικοινωνία με δυνητικούς ή ήδη υπάρχοντες πελάτες. Επιπλέον, βοηθούν επίσης στην κατανόηση της συμπεριφοράς των πελατών σας μέσω των συμπαθειών, των σχολίων και των ανατροφοδοτήσεων. Σύμφωνα με την HubSpot, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βοηθούν στη δημιουργία γρήγορης και εύκολης αλληλεπίδρασης με το κοινό-στόχο σας και προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά υψηλότερα ποσοστά μετατροπής.

Εάν η επιχείρησή σας βασίζεται ουσιαστικά στις προσδοκίες των πελατών, τότε η αξιοποίηση των κοινωνικών μέσων για την επέκταση της επιχείρησής σας είναι ο πιο χρήσιμος τρόπος ανάπτυξης. Με τη βοήθεια εργαλείων ανάλυσης δεδομένων, μπορείτε να παρακολουθείτε την αλληλεπίδραση με τους πελάτες σας και να βλέπετε ποιος ενδιαφέρεται για το προϊόν/τις υπηρεσίες σας.

Πολύτιμο περιεχόμενο = περισσότεροι πελάτες!


Η χρήση στρατηγικών ψηφιακού μάρκετινγκ δεν σημαίνει ότι η επιχείρησή σας θα ευδοκιμήσει χρησιμοποιώντας σχετικά δεδομένα για να επεκτείνετε την εμβέλειά σας. Σημαίνει επίσης ότι η επιχείρησή σας δεν θα αναπτυχθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες σας αν δεν βάλετε δουλειά και στο πολύτιμο περιεχόμενο και στο μάρκετινγκ περιεχομένου.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου δεν είναι απλώς να βάζετε βελτιστοποιημένο για SEO περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, αλλά να έρχεστε σε επαφή με τους έμπιστους πελάτες σας και να αναφέρετε τα ενδιαφέροντα και τις συμπάθειές τους στα ιστολόγια και τις αναρτήσεις σας. Παρέχοντας αυτό που υποσχεθήκατε, η μάρκα σας θα αναπτυχθεί ως αποτέλεσμα των καλύτερων σχέσεων με τους πελάτες σας.

Τελικά, το μέλλον του ψηφιακού μάρκετινγκ και της επιχείρησής σας εξαρτάται από το πόσο καλά θα δημιουργήσετε μια σταθερή ροή πελατών στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας τις προαναφερθείσες πρακτικές. Ο κρυστάλλινος στόχος εδώ είναι η δημιουργία επισκεψιμότητας σε στοχευμένα κοινά που θα μετατραπούν σε leads και πελάτες σας.

Χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά τις υπηρεσίες και τα εργαλεία ψηφιακού μάρκετινγκ, όχι μόνο θα αναπτύξετε την επιχείρησή σας ενώ κοιμάστε, αλλά θα σηκωθείτε και θα είστε έτοιμοι για το παγκόσμιο οικοσύστημα των διασυνδεδεμένων συσκευών. Ταμπλέτες, smartphones και φορητοί υπολογιστές που μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου. Η επιτυχία της επιχείρησής σας σε αυτή την εποχή θα απαιτήσει τη συμπερίληψη αυτού του διασυνδεδεμένου οικοσυστήματος για να προσεγγίσετε το στοχευμένο κοινό σας.

Περισσότερα για το Social media marketing..

Facebook

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από την InfonetGroup με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε. Όροι Χρήσης - ΠΠΔ