fbpx

Ιστολόγιο - Blog

Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

ψηφιακός μετασχηματισμός

Πρόγραμμα: «Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ»ψηφιακός μετασχηματισμός

Η InfonetGroup συμμετέχει στο πρόγραμμα Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ ή Ψηφιακός Μετασχηματισμός που απευθύνεται σε 100.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν με κουπόνια αξίας από 1.000 € έως και 20.000 €, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους, για αγορά ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.ψηφιακός μετασχηματισμός

Read more: Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

5 Λόγοι που χρειάζεστε διαδικτυακή παρουσία

διαδικτυακή παρουσία

Δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό να διατηρήσετε μια διαδικτυακή παρουσία για την επιχείρησή σας. Παρ' όλα αυτά, σχεδόν οι μισές από τις μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα δεν διαθέτουν website ή e-shop, πόσο μάλλον επαγγελματικό προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, instagram, tiktok). Είναι μια τρομακτική ιδέα για πολλούς ανθρώπους, αλλά δεν χρειάζεται να διαθέτετε μεγάλη γνώση της τεχνολογίας ή να ξοδέψετε πολλά χρήματα, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Είναι πλέον απίστευτα εύκολο και προσιτό να δημιουργήσετε το δικό σας εξατομικευμένο χώρο στο διαδίκτυο.

Δεν έχει σημασία τι μέγεθος έχει η επιχείρησή σας, τι πουλάτε ή πού εδρεύετε, η παρουσία στο διαδίκτυο είναι απαραίτητη και σχετική. Μπορεί να μην ήταν στο παρελθόν, αλλά είναι τώρα, οπότε μην μείνετε πίσω και μην παρεμποδίσετε τις πιθανότητες συνεχούς επιτυχίας σας. Με λίγο προγραμματισμό και προσπάθεια, θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τα αποτελέσματα.

Read more: 5 Λόγοι που χρειάζεστε διαδικτυακή παρουσία

Το μέλλον του λιανικού εμπορίου στην ψηφιακή εποχή

λιανικού εμπορίου

Η ψηφιακή τεχνολογία είναι το κλειδί για το μέλλον του λιανικού εμπορίου, καθώς η τεχνολογία αποτελεί μέσο για τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας του πελάτη. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν κοινωνικά την ψηφιακή τεχνολογία συνδέονται όλο και περισσότερο μεταξύ τους χρησιμοποιώντας το ίδιο μέσο για αγορές, οπότε κάθε επιχείρηση που δεν έχει αξιόπιστη διαδικτυακή παρουσία κινδυνεύει να μείνει πίσω.

Read more: Το μέλλον του λιανικού εμπορίου στην ψηφιακή εποχή

Πώς το ψηφιακό μάρκετινγκ βοηθά τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν;

ψηφιακό μάρκετινγκ

Ο σύγχρονος κόσμος γύρω μας έχει προσφέρει νέους τρόπους να ζούμε και να εξερευνούμε τη ζωή μας. Όχι μόνο όσον αφορά την τεχνολογία, αλλά και βοηθώντας τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, όσο μικροί ή μεγάλοι κι αν είναι, να προσεγγίσουν το κοινό τους πιο αποτελεσματικά και να μας κρατήσουν ενήμερους για τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι μάρκετινγκ έχουν αντικατασταθεί από το ψηφιακό μάρκετινγκ για να βοηθήσουν την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί και να κλιμακωθεί. Οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να εργάζονται σκληρότερα και να επενδύουν περισσότερο στις μέρες μας στη στρατηγική μάρκετινγκ για να επωφεληθούν τελικά από τα σχέδια του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Το μέλλον του ψηφιακού μάρκετινγκ επικεντρώνεται ενεργά στην ταχέως αναπτυσσόμενη και κερδοφόρα διαδικτυακή αγορά και το κοινό της. Υπάρχουν πιο ισχυρά εργαλεία και σχέδια διαθέσιμα για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο, ώστε να συνδεθείτε με νέους και δυνητικούς πελάτες στο διαδίκτυο, να δημιουργήσετε leads και να πουλήσετε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας πιο αποτελεσματικά.

Read more: Πώς το ψηφιακό μάρκετινγκ βοηθά τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν;

Ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα και τι πρέπει να γνωρίζει μια επιχείρηση για να επωφεληθεί από αυτό

ηλεκτρονικό εμπόριο

Το ηλεκτρονικό εμπόριο (eCommerce) στην Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη καθ' όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19, όπου η ελληνική κυβέρνηση έκανε μεγάλα βήματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει επικαιροποιήσει την ψηφιακή στρατηγική του, τη "Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού", η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην προ-Covid εποχή και τώρα αναμένεται να αναπτυχθεί μέσω της περιόδου 2020-2025. Έμφαση δίνεται στην προσαρμογή της ενιαίας κυβερνητικής πλατφόρμας e-cloud, ενώ παράλληλα διευκολύνεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός της αγοράς. Το 2019, δημιουργήθηκε μια πλατφόρμα ενιαίας εξυπηρέτησης για να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος που χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει μια επιχείρηση. Η "Επιχειρηματική Καινοτομία στην Ελλάδα" και η "4η Βιομηχανική Επανάσταση" είναι δύο χρηματοδοτικά προγράμματα που εισήγαγε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα προκειμένου να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ψηφιακή τους ανάπτυξη.

Read more: Ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα και τι πρέπει να γνωρίζει μια επιχείρηση για να επωφεληθεί από αυτό

Online αγορές: Προβληματισμοί των Ελλήνων καταναλωτών

Online αγορές

Θετικά διακείμενοι απέναντι στο ηλεκτρονικό εμπόριο δηλώνουν οι περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές, οι οποίες, πάντως, έχουν ακόμη αρκετούς προβληματισμούς απέναντι στις online αγορές.

Read more: Online αγορές: Προβληματισμοί των Ελλήνων καταναλωτών

Messenger: Κρύψτε την “ενεργή κατάσταση”

facebook messenger

Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook Messenger, όλοι οι φίλοι σας που χρησιμοποιούν επίσης την υπηρεσία μπορούν να δουν πότε είστε "ενεργοί" (ενεργή κατάσταση). Αυτό αποτελεί πρόβλημα μερικές φορές, ειδικά όταν δεν θέλετε να μιλήσετε σε κάποιον. Όταν φαίνεστε ενεργοί στο Messenger, νιώθετε υποχρεωμένοι να απαντήσετε επειδή το άλλο άτομο γνωρίζει ότι χρησιμοποιείτε την υπηρεσία εκείνη τη στιγμή και άρα βλέπετε το μήνυμά του. Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να κρύψετε την ενεργή κατάσταση.

Read more: Messenger: Κρύψτε την “ενεργή κατάσταση”

Facebook

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από την InfonetGroup με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε. Όροι Χρήσης - ΠΠΔ